Αγαπημένα μου παιδιά,

Διαβάζω άρθρα για παιδιά που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες, που τα κατάφεραν κόντρα σε σημαντικές αντιξοότητες, που το έβαλαν πείσμα και πέτυχαν τον στόχο τους και θέλω να τους πω ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς όμως προσωπικά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο και σε όλους και όλες εσάς που παιδεύεστε με τα μαθήματα και τις σχολικές σας επιδόσεις. Γράφω λοιπόν ένα γράμμα από καρδιάς

Αγάπη για μάθηση

Αγάπη για μάθηση

Θα ήθελα να πω ότι σας νιώθω απόλυτα και πραγματικά σας θαυμάζω που αντέχετε μέσα σε μια τόσο απαιτητική καθημερινότητα όπου έχουμε παραγκωνίσει την παιδικότητα σας ή την φρεσκάδα της εφηβείας σας και σας έχουμε φορτώσει με stress και ατέρμονες υποχρεώσεις.

Η μάθηση είναι υπέροχο δώρο, όμως την έχουμε πάρει τόσο λάθος με αποτέλεσμα δίκαια να μην έχετε μάθει να την αγαπάτε. 

Μάθηση

Πώς να την αγαπήσετε όταν αυτό που συμβαίνει συχνά είναι να νιώθετε ότι δεν κολλάτε στο σχολικό περιβάλλον, ότι δε σας καταλαβαίνουν, ότι δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται, όταν νιώθετε ακόμα και απελπισία ορισμένες φορές γιατί δεν ξέρετε από πού να το πιάσετε, όταν υπάρχουν εντάσεις στο σπίτι και καυγάδες για τις βαθμολογίες, όταν οι γονείς αγωνιούν για το πώς να σας βοηθήσουν.

Αγάπα την δουλειά σου

Αγάπα την δουλειά σου

Ίσως κάποιοι/ες ακόμα προσπαθείτε και πραγματικά σας θαυμάζω για το πείσμα σας, ίσως κάποιοι/ες έχετε παραιτηθεί και πραγματικά καταλαβαίνω τη ματαίωση που σας έχει οδηγήσει σε αυτό. Τα ζω, τα βλέπω, πάνω σε αυτά δουλεύω και όσο πιο πολύ τα ζω τόσο πιο πολύ θέλω να είμαι κοντά σας.

Θέλω να σας πω και να το βάλετε καλά στην καρδιά σας, ότι όλοι και όλες είστε ικανοί/ες για μάθηση και επιτυχία, η οποία όμως χρειάζεται τρία πράγματα για να σας την εμπνεύσουμε και για να σας βοηθήσουμε να την πετύχετε

Αδιαπραγμάτευτη εμπιστοσύνη ότι μπορείτε να καταφέρετε, σωστή προσέγγιση βάση του πώς είναι φτιαγμένο το μυαλό σας να κατανοεί τις πληροφορίες που λαμβάνει και υπομονή να βλέπουμε και να αναγνωρίζουμε μέρα με τη μέρα τις μικρές σας νίκες.

Δε φταίτε εσείς, εμείς οι μεγάλοι κάνουμε κάτι λάθος, ίσως έχουμε στεγανά γύρω από τη μάθηση; Ίσως υπάρχει βόλεμα σε εύκολες αλλά άδικες διαγνώσεις; Ίσως υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης; Ίσως ξεχάσαμε πώς είναι να είμαστε παιδιά;

Ίσως ξεχάσαμε πως η μάθηση θα έπρεπε να είναι χαρά; Δεν ξέρω, ξέρω μόνο ότι θέλω να σας κάνω μια μεγάλη αγκαλιά, να σας πω ότι σας καταλαβαίνω, ότι πιστεύω σε εσάς και να σας υποσχεθώ ότι θα κάνω ότι μπορώ για να μάθουμε να σας σεβόμαστε και να σας βοηθήσουμε να ανθίσετε.

Καλό καλοκαίρι και από Σεπτέμβριο όποιος/α με χρειάζεται είμαι εδώ για να κάνουμε μια καινούρια αρχή με τη μάθηση!

Related Posts