Αντισυμβατικό ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Γραφής

 ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ …

Ένα ξύλινο, μακρύ αντικείμενο που εφευρέθηκε το 1795 από τον Nicholas-Jacques Conte, έναν επιστήμονα που υπηρετούσε στο στρατό του Ναπολέοντα. Η χρήση του πολλαπλή,  καθώς μας επιτρέπει να γράψουμε, να ζωγραφίσουμε, να διασκεδάσουμε. Όμως … για κάποια παιδιά η χρήση του δε βιώνεται τόσο ευχάριστα καθώς συνδέεται σχεδόν αποκλειστικά με την απαιτητική και κουραστική διαδικασία της γραφής.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ …

Το Κέντρο μας, έχοντας σα βασική του φιλοσοφία την προώθηση της δημιουργικής γνώσης σε όλες της τις μορφές διοργανώνει φέτος, για πρώτη φορά, το «Αντισυμβατικό ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Γραφής». Στόχος του εργαστηρίου να βρεθούν δημιουργικοί τρόποι αξιοποίησης του μολυβιού ώστε να αποδεσμεύσουμε την απόλυτη σχέση του με το γράψιμο.  Ίσως τελικά μέσα από αυτή, τη διευρυμένη ματιά, καταφέρουν τα παιδιά να συμφιλιωθούν μαζί του και τελικά να αγαπήσουν και το γράψιμο.

Ποιος ξέρει; Κανείς! Αλλά σίγουρα αξίζει να δοκιμάσουν.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ …

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα:

– να πειραματιστούν με τα εργαλεία και τις γραφές (π.χ. κατασκευές, πειράματα, δημιουργία δικής τους γραφής)

– να σκεφτούν και να προτείνουν ιδέες προκειμένου να γίνει η διαδικασία της γραφής πιο ευχάριστη

– να γράψουν ένα βιβλίο με όλες τις ιδέες τους και να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της συγγραφής βιβλίων

– να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και την ιδέα της επιχειρηματικότητας

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ …

1 φορά το μήνα διάρκειας  90΄ στο χώρο του κέντρου ΑΛΜΑ.

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ …

Τελικό στόχος η έκδοση ενός βιβλίου, με βασικούς συγγραφείς τα ίδια τα παιδιά. Το βιβλίο αυτό, στο οποίο  τα παιδιά θα αποτυπώσουν τις ιδέες τους, θα παρουσιαστεί στα πλαίσια μιας ανοιχτής εκδήλωσης. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για όλη την εμπειρία τους και να το προωθήσουν στην αγορά. Τα κέρδη από αυτή την προώθηση θα είναι δικά τους. Όμως το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι … η ίδια η εμπειρία τους!!!

Αν νομίζετε πως για κάποια παιδιά η συμμετοχή τους στο εργαστήρι θα ήταν ωφέλιμη, επικοινωνήστε με τη Γραμματέα μας (2310 334545) μέχρι και 31/12/19

Με εκτίμηση, 
Κολαρά Πέπη
MSC Λογοθεραπεύτρια – Ειδική παιδαγωγός 
Επιστημονικά Υπεύθυνη του κέντρου ΑΛΜΑ

Related Posts