“Με έχει κουράσει να ακούω “ναι, εντάξει, μωρέ, και εμείς δεν διαβάζαμε και λέγαμε ότι είμαστε δυσλεκτικοί”. Με εξοργίζει”, τονίζει η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, την οποία γνωρίσαμε από τις Άγριες Μέλισσες, ενώ φέτος βλέπουμε στην σειρά του Alpha “Σασμός”, μίλησε στο περιοδικό Gala για την επαφή της με τον κόσμο, και αποκάλυψε για πρώτη φορά πως είναι δυσλεκτική.

Απαντώντας για το αν της ζητούν αυτόγραφα εκείνη αποκάλυψε ότι είναι δυσλεκτική.

 

 

“Μου ζητούν αυτόγραφα, αλλά κυρίως στο θέατρο στο τέλος των παραστάσεων. Θέλεις να σου πω κάτι αστείο; Επειδή είμαι δυσλεκτική -στ’ αλήθεια, δεν το λέω έτσι, έχω και χαρτί διάγνωσης, ακόμα και στις Πανελλήνιες έδωσα προφορικές εξετάσεις- κάθε φορά που μου ζητούν αυτόγραφο, σκέφτομαι από μέσα μου “ωχ, θα κάνω καμιά πατάτα τώρα, θα γράψω τίποτα λάθος και θα γίνουμε ρεζίλι”.

 

 

Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που το λέω αυτό και είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάτι για τα δυσλεκτικά άτομα. Με έχει κουράσει πάρα πολύ να ακούω “ναι, εντάξει, μωρέ, και εμείς δεν διαβάζαμε και λέγαμε ότι είμαστε δυσλεκτικοί”. Με εξοργίζει, γιατί εγώ από τη Δ’ Δημοτικού πήγαινα σε διάφορα κέντρα ψυχοθεραπείας για να το αντιμετωπίσω και έχω παλέψει πολύ. Είναι μια πάθηση που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Είμαι τόσο ανορθόγραφη που ούτε το Τ9 μου βγάζει αυτό που θέλω να γράψω! Θέλω να γράψω κάτι στα social media και το τσεκάρω εκατό φορές για να μην κάνω κάποιο λάθος. Αυτό μου δυσκολεύει τη ζωή πρακτικά. Ακόμα και με τους αριθμούς, που γενικά τα πάω πολύ καλά -ήμουν πολύ καλή στα Μαθηματικά, όπως συμβαίνει συνήθως στα δυσλεκτικά άτομα- πολλές φορές θα μπερδέψω το 3 με το Ε, που είναι πολύ κλασικό.

Ή, γενικότερα, ενώ σκέφτομαι κάτι δεν μπορώ να το γράψω, γιατί το μυαλό πάει πολύ πιο γρήγορα από το χέρι. Διαβάζω μετά αυτό που έγραψα και βλέπω ότι έχει κενά, δεν βγάζει νόημα. Πολλές φορές fans στο Instagram μου σχολιάζουν ότι έχω γράψει μία λέξη λάθος και τότε θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Δεν θα έπρεπε όμως…” εξομολογήθηκε η αγαπημένη ηθοποιός.

Πηγή: https://www.thetoc.gr/

 

Related Posts