Ο Γιώργος Μαυρίδης ο παρουσιαστής της νέας ταξιδιωτικής εκπομπής του Alpha «Στο Δρόμο» έχει μοιραστεί με τον κόσμο πως δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο. Σταμάτησε στη δευτέρα λυκείου, ώστε να μπορέσει μετά να εργαστεί για να μην επιβαρύνει οικονομικά τη μητέρα του.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, αποκάλυψε ότι είχε και μαθησιακέ δυσκολίες που τις ανακάλυψε πολύ μεγαλύτερος. «Ανακάλυψα μόλις πριν από τρία χρόνια πως είμαι δυσλεκτικός. Το κατάλαβα μέσα από κάποιους φίλους καθηγητές. Το διαπίστωσα μετά από μία επίσκεψη σε λογοθεραπευτή. Έχω διάσπαση προσοχής και δυσλεξία. Αποφάσισα να το λέω γιατί έχει δυσλεξία και η ανιψιά μου και όλοι μου είπαν πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι κάτι τέτοιο, να μην είναι ταμπού. Υπάρχουν πολλά παιδιά που το αντιμετωπίζουν και, αν το γνωρίζεις, μπορείς να πάρεις σημαντική βοήθεια και να πάψεις να νιώθεις άβολα που σε κάποια πράγματα λειτουργείς διαφορετικά από τα άλλα παιδιά στο σχολείο.

Οι σημερινοί 40άρηδες ανακάλυψαν μεγάλοι πως είχαν δυσλεξία. Οι περισσότεροι νόμιζαν πως απλά ήταν σκράπες στο σχολείο. Ξέρεις σε ποιο μάθημα είχα πάντα 18; Στη γεωγραφία. Γιατί μάθαινα μέσα από τις εικόνες. Ήταν σοκαριστικό και όλοι νόμιζαν πως κάνω σκονάκι!» είπε γελώντας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Related Posts