Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι στις μέρες μας είναι η επικοινωνία.

Υποστηρίζω με ψυχραιμία την άποψή μου

Συχνά νέοι διαπληκτίζονται, γιατί αδυνατούν να υποστηρίξουν την άποψη τους με ψυχραιμία αλλά και με ισχυρά επιχειρήματα. Άλλες φορές ,παρόλο που έχουν την πρόθεση να υπερασπιστούν τη γνώμη τους τεκμηριωμένα, είτε δε βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις είτε διστάζουν να μιλήσουν μπροστά σε κοινό χωρίς άγχος.

Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για ένα παιδί λοιπόν να λειτουργήσει στο πλαίσιο μιας ομάδας, να αποδεχτεί τους άλλους συμπαίκτες του,να συνεργαστεί μαζί τους αρμονικά,να οργανώσει τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και τελικώς να εκφωνήσει ομιλία μπροστά σε όλους με θάρρος και ψυχραιμία;

Ρητορική σε παιδιά

Ρητορική σε παιδιά

Πως μπορεί να καλλιεργηθεί ο προφορικός λόγος;

Στην ομάδα ρητορικής κι επιχειρηματολογίας «Πάρε το λόγο» τα παιδιά συνεργάζονται, επικοινωνούν, ανταλλάσσουν  ιδέες , διασκεδάζουν, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, αποκτούν ευφράδεια λόγου και μαθαίνουν να υπερασπίζονται με μαχητικότητα και δυναμισμό τη γνώμη τους.

Σε κάθε συνάντηση επεξεργάζονται μια θεματική ενότητα που σχετίζεται τόσο με την ύλη της νεοελληνικής γλώσσας όσο και με επίκαιρους προβληματισμούς, σέβονται τον χρόνο προετοιμασίας που ορίζει η κλεψύδρα και το παιχνίδι ξεκινά!

Οφέλη του προγράμματος

Μερικά από τα οφέλη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η απόκτηση ευφράδειας, ορθής έκφρασης και σωστά δομημένου λόγου, πλούσιου λεξιλογίου, αυτοκυριαρχίας αλλά και αυτοπεποίθησης, υπομονής, μαχητικότητας κι επιμονής ! Με σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα τολμήστε, επιχειρηματολογήστε,διεκδικήστε και κερδίστε!

Τμήματα Δημοτικού (Γ Δημοτικού έως  Στ Δημοτικού)

Τμήματα Γυμνασίου (Α, Β , Γ  Γυμνασίου)

Προεγγραφές λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας θέσεων 

Πληροφορίες  info@gnothi.gr              23140 25849