Σας ετοιμάζουμε, διαδραστικές, πρακτικές παρουσιάσεις με ποικιλία υλικών τόσο έντυπων, όσο και ψηφιακών, για παρέμβαση και αξιολόγηση μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Αρχίζουμε να σας παρουσιάζουμε τους ομιλητές μας και το περιεχόμενο των παρουσιάσεών τους. Μερικές παρουσιάσεις μπορεί να συμπτυχθούν λίγο στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη.
 
Ρετάλης Σιμος
 
Περίληψη
 
Θα παρουσιαστεί η  πλατφόρμα κιναισθητικών παιχνιδιών Kinems για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές , κυρίως αυτισμός, διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ), δυσπραξία, δυσλεξία κ.α.
 
Κύριο καινοτομικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα παιχνίδια κουνώντας τα χέρια και το σώμα τους. Κάθε παιχνίδι συνδυάζει μάθηση με παιγνιώδεις ασκήσεις, κίνηση και επιτελικές δεξιότητες (μνήμη, προσοχή, οπτική αντίληψη, κλπ) και βασίζεται σε καλές μαθησιακές στρατηγικές και τεχνικές εργοθεραπείας.
 
Ακόμα, η πλατφόρμα εμπεριέχει πολλές καινοτομίες όπως ότι ο παιδαγωγός ή θεραπευτής μπορεί εύκολα
  • i) να τροποποιήσει δυναμικά τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού (περιεχόμενη, τρόπο αλληλεπίδρασης), ώστε να είναι πάντα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιδιού προσφέροντας το σωστό μίγμα μαθησιακών δραστηριοτήτων  σε μαθηματικά ή γλώσσα και εργοθεραπείας  
  •  ii) να παρακολουθεί την πρόοδο του κάθε παιδιού με μετρήσιμους στόχους και να δημιουργεί εκθέσεις με τις μαθησιακές και κινητικές επιδόσεις από οποιαδήποτε συσκευή και οποτεδήποτε ώστε να τις συζητά με γονείς και συναδέλφους.
 
Στην παρουσίαση θα γίνει αναφορά σε αποτελέσματα μελετών αποτελεσματικότητας που έγιναν σε σχολεία στην Αμερική, Κύπρο, Αγγλία και Ελλάδα.
 
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την εισήγηση, μαζί με τις υπόλοιπες της διημερίδας  δηλώστε συμμετοχή εδώ.
 

Related Posts