Ξέρω ότι……
Ζούμε σε δύσκολους καιρούς

Ξέρω ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς όμως μάθε ότι ποτέ δεν ήταν εύκολοι. Ξέρω ότι σου λένε ότι πρέπει να επιλέξεις ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος όμως μάθε ότι δεν υπάρχει πιο λανθασμένο κριτήριο από αυτό.

Γιατί πολύ απλά, τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα αλλάζουν διαρκώς με τεράστια ταχύτητα, το μόνο που παραμένει σταθερό είναι η φύση σου και τα χαρίσματα σου. Τι θα ήθελα να σου μάθω για την επιλογή επαγγέλματος.

Αυτά να κοιτάξεις να γνωρίσεις και να αξιοποιήσεις γιατί μόνο αυτά μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Τι θα ήθελα να σου μάθω για την επιλογή επαγγέλματος;

μηχανογραφικό

μηχανογραφικό

Να διαλέξεις σπουδές βάση μορίων

Ξέρω ότι σου λένε να διαλέξεις σπουδές βάση μορίων και ευκολίας μαθημάτων, μάθε όμως ότι δεν υπάρχει πιο εύκολο μάθημα από αυτό που μας συγκινεί και μας κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Θέλεις να ξεμπερδεύεις

Ξέρω ότι οι σπουδές φαντάζουν με κάτι που θέλεις να ξεμπερδεύεις μάθε όμως ότι θα ορίζουν την καθημερινότητα σου για όλη την ενήλικη ζωή σου γι’ αυτό επέλεξε σωστά. Ξέρω ότι μπορεί να νιώθεις ότι εγκλωβίζεσαι σε μια επιλογή που έχεις ήδη κάνει μάθε όμως ότι είναι πάντα νωρίς να γνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε τη φύση μας.

Δύσκολα τα πράγματα

Ξέρω ότι σου λένε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα μάθε όμως ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη αδικία που μπορούμε να σου κάνουμε γιατί σε γεμίζουμε αμφιβολία χωρίς λόγο αφού ούτως ή άλλως κάτι χρειάζεται να κάνεις, γιατί να το κάνεις φοβισμένος/η;

Πρόοδος ,καινοτομία, τεχνολογία

Πρόοδος ,καινοτομία, τεχνολογία

Υπάρχει κρίση

Ξέρω ότι σου λένε ότι υπάρχει κρίση, μάθε όμως ότι είναι η ευκαιρία σου να ξεχωρίσεις γιατί μόνο όσοι είναι αυθεντικοί θα αντέξουν. Ξέρω ότι θα απογοητευτείς συχνά, ότι πολλές φορές αλλιώς θα τα υπολογίζεις και αλλιώς θα γίνονται και θα νιώθεις ματαίωση, ξέρω ότι θα θέλεις συχνά να τα παρατήσεις και θα αμφιβάλεις για τα όνειρα σου.

Θα κάνεις πολλά λάθη

Ξέρω ότι θα κάνεις πολλά λάθη μέχρι να πετύχεις το σωστό, μάθε όμως ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά στάδια της διαδρομής σου και μην τα αφήνεις να σε σταματούν. Δέξου τα και αγκάλιασε τα σαν αναπόφευκτο κομμάτι της πορείας σου γιατί πραγματικά είναι απλά και μόνο αυτό.

Να πάρεις άλλο δρόμο

Ξέρω ότι πολλές φορές θα χρειαστεί να πάρεις άλλον δρόμο από αυτόν που παίρνουν πολλοί άλλοι γύρω σου και ότι αυτό δεν είναι εύκολο, μάθε όμως ότι μόνο έτσι θα μπορέσεις να κάνεις τη δική σου διαδρομή και στην πορεία θα συναντήσεις πολύ κόσμο που θα συμπορευτείτε. Ξέρω ότι ενδεχομένως να μην έχεις αίσθηση του πόσο σπουδαία είναι η πορεία σου μάθε όμως ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε μοναδικοί και χρήσιμοι.

Τι θέλω να σου πω…………
Έτσι μπορεί να τα καταφέρεις

Έτσι μπορεί να τα καταφέρεις

Λίγο πριν τελειώσω, θέλω να σου πω ότι αν είχα ακούσει όλα τα «είναι δύσκολο», «αυτό που λες δε γίνεται», «είναι χάλια τα πράγματα στην Ελλάδα» και πολλά άλλα χαρούμενα, αυτήν τη στιγμή δε θα σου μιλούσα μέσα από το site της συμβουλευτικής που είχα οραματιστεί κάποια χρόνια πριν και τώρα με τόση χαρά κάνω. Για όλους τους όμορφους λόγους είμαι δίπλα σου στον επαγγελματικό σου προσανατολισμό.

Για το τέλος κράτησα να σου πω ότι αν ποτέ χρειαστείς ένα χέρι να κρατηθείς, νιώσε ελεύθερος/η να επικοινωνήσεις μαζί μου, μπορώ να σε ακούσω και να σε νιώσω γιατί κι εγώ έχω περάσει και περνάω ακόμα από όλα τα στάδια.

Εύχομαι να κρατήσεις στην καρδιά σου κάποια από αυτά τα λόγια και να μην αφήσεις τίποτα να σου κλέψει τη λάμψη σου, ο κόσμος την χρειάζεται!

Χρυσάνθη

 

 

Related Posts