Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη

16/03/2019- ώρα -10:00 πμ - 17/03/2019- ώρα -2:30 μμ

Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη

Στις 16 και 17 Μαρτίου, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου διοργανώνουν, τη 10η κατά σειρά διημερίδα με τίτλο «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη». Η διημερίδα πραγματοποιείται στις κτιριακές εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων, Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114 στο Περιστέρι.  Αντικείμενό της αποτελεί η εισαγωγή, χρήση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Φέτος, η 10η επέτειος της διημερίδας, η οποία για μία ακόμη χρονιά διοργανώνεται ως Microsoft Showcase School Event, συνδυάζεται χρονικά με την 70η επέτειο από την ίδρυση του Σχολείου μας.

Στην μακρά αυτή πορεία, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου αναγνωρίζονται πάντοτε ως ένα πολύ καινοτόμο και πρωτοποριακό ίδρυμα.  Χαρακτηρίζονται από τη εκτεταμένη χρήση υπερσύγχρονων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Επιπρόσθετα, όλα αυτά τα χρόνια, το σχολείο υιοθετεί μια ανοιχτή στάση. Μια προθυμία να μοιράζεται με την εκπαιδευτική κοινότητα και με όλους τους τοπικούς εκπαιδευτικούς παράγοντες την πρόοδο που σημειώνει σε όλους τους τομείς των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχει, επηρεάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο θετικά την τοπική κοινωνία στην οποία απευθύνεται.

Ειδικότερα στη φετινή διοργάνωση, σχεδιάζουμε 2 σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του επιστημονικού προγράμματος:

• Τη διεξαγωγή περισσότερων κεντρικών ομιλιών με την παρουσία keynote speakers από την Ελλάδα και το εξωτερικό για μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.
• Τη διεξαγωγή τριπλάσιου αριθμού Ηands-on Workshops, στη βάση του μοντέλου 1:1 devices.

Που απευθύνεται: Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης & Κολεγίων καθώς και σε όλους όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο της εκπαίδευσης.
Στόχοι διημερίδας:

• Να δοθεί βήμα σε αξιόλογους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές που προέρχονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
• Να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών.  Να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Ενότητες ανά ημέρα και χρονική ζώνη:

• Σάββατο 16/3 – 10:00-14:30: Κεντρικές Παρουσιάσεις
• Κυριακή 17/3 – 10.00-14.00: «Προσχολική Αγωγή», «Δημοτικό», «Φιλολογικά», «Διαθεματικά Project», «Ειδική Αγωγή», «Εκπαιδευτικά Εργαλεία», «Τέχνη και Τεχνολογία», «STEM» και «Βιωματικά Εργαστήρια»

Έντυπο διημερίδας Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη

Λεπτομέρειες

Αρχή:
16/03/2019- ώρα -10:00 πμ
Τέλος:
17/03/2019- ώρα -2:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Αυγουλέαα Λιναρδάτου
Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114
Αθήνα,Περιστέρι12132Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
21 1500 2300
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής