Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα Αυτισμού

21/07/2018- ώρα -9:00 πμ - 2:30 μμ

Ημερίδα Αυτισμού 2018
ΗΜΕΡΙΔΑ
(IASSIDD Post Conference Event)
Για επαγγελματίες και γονείς
21 Ιουλίου 2018
Πανεπιστήμιο Αθηνών – Κτίριο Πρυτανείας
Πανεπιστημίου 30

Πρόγραμμα
09:00 – 9:30 Προσέλευση/Εγγραφές
09:30 – 9:45 Χαιρετισμοί – Εριφύλη Καλογεροπούλου, Dr Alice Shippers
09:45 – 10:15 ‘Getting older with an intellectual disability and/or Down syndrome’  Prof. Angela Hassiotis
10:15 – 10:30 Ερωτήσεις κοινού
10:30 – 11:00 ‘Νοητικές Αναπτυξιακές Διαταραχές και Προκλήσεις στην Κοινωνική Ένταξη’ Ιωάννης Παπακωνσταντίνου
11:00 – 11:15 Ερωτήσεις κοινού
11:15 – 11:45 Διάλλειμα
11:45 – 12:15 ‘Challenging Behaviour  – a family perspective’ – Vivien Cooper
12:15 – 12:30 Ερωτήσεις κοινού
12:30 – 13:00 ‘Challenging Behaviour – right support, right place, right time. The work Challenging Behaviour Foundation (CBF)’ – Vivien Cooper
13:00 – 13:15 Ερωτήσεις κοινού
13:15 – 13:45 ‘Listening to self-advocates and parents: From lip service to great service’   Dr Mitzi Waltz
13:45 – 14:00 Ερωτήσεις κοινού
14:00 – 14:15 Συζήτηση/Κλείσιμo Ε. Καλογεροπούλου, Dr Α. Schippers, Prof. Α.Hassiotis, Ι. Παπακωνσταντίνου, V. Cooper, Dr M. Waltz

 Σύντομες Περιλήψεις και Βιογραφικά (με σειρά παρουσίασης στο πρόγραμμα)
‘Getting older with an intellectual disability and/or Down syndrome’ 

Prof. Angela Hassiotis

Περίληψη: Πολλοί άνθρωποι με νοητική υστέρηση ζουν τώρα πια έως τα γεράματα.  Παρ’όλα αυτά η κλινική πρακτική και έρευνα μόλις που αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που προκύπτουν από την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ατόμων σε χρόνιες καταστάσεις και αναπτυξιακές διαταραχές.

Η ομιλία θα παρουσιάσει δεδομένα για τον αριθμό των ηλικιωμένων ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές και σύνδρομο Down ηλικίας άνω των 65 και θα συμπεριλάβει προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας που συσχετίζονται με αυτές τις καταστάσεις, πιο συγκεκριμένα με την άνοια και την έκπτωση της γνωστικής λειτουργίας.

Η Angela Hassiotis είναι Καθηγήτρια Ψυχιατρικής της Νοητικής Υστέρησης/Αναπηριών στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου (University College London –UCL), Τμήμα Ψυχιατρικής. Δουλεύει επίσης ως κλινικός στο Camden Ιntellectual Disabilities Service  όπου αξιολογεί και αντιμετωπίζει ανθρώπους με αναπτυξιακές διαταραχές ηλικίας 18 ετών και άνω. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, κεφάλαια σε βιβλία και συστηματικές κριτικές καθώς και έχει εις βάθος κατανόηση και γνώση αφού δουλεύει μαζί με τους ανθρώπους με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές αλλά και τις οικογένειες τους για την ανάπτυξη υπηρεσιών και έρευνας.

‘Νοητικές Αναπτυξιακές Διαταραχές και Προκλήσεις στην Κοινωνική Ένταξη’ – Ιωάννης Παπακωνσταντίνου

Περίληψη: Οι Νοητικές Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΝΑΔ) είναι εφ’ όρου ζωής παθήσεις με έναρξη στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις έχουν διαχρονικό σχεδιασμό λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες και τα ελλείμματα του ατόμου, τη λειτουργικότητα του οικογενειακού και ευρύτερου περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων να είναι με τη σύμφωνη γνώμη των πασχόντων όπως επίσης η αξιολόγηση της ικανοποίησής τους μετά τις παρεμβάσεις.

Η τρίτου βαθμού φροντίδα (αποκατάσταση) εστιάζει στην εργασιακή λειτουργία και στην αυτόνομη διαβίωση.

Ο Ιωάννης Παπακωνσταντίνου είναι παιδοψυχίατρος και Διευθυντής του Ιδρύματος ‘Θεοτόκος’ – Το ΙΠΑΠ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» προσφέρει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και θεραπείας σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 4,5 ετών (πρώιμη παρέμβαση), εφήβους και ενήλικες νέους & νέες με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.

‘Challenging behaviour – a family perspective’ – Vivien Cooper

Περίληψη: Αυτή η παρουσίαση θα περιγράψει την εμπειρία της Vivien ως μητέρας παιδιού με νοητικές/αναπτυξιακές διαταραχές και με συμπεριφορά που περιγράφεται ως «προκλητική». Η ομιλία θα συμπεριλαμβάνει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ως οικογένεια με τις υπηρεσίες και την προσπάθεια τους να έχουν την σωστή υποστήριξη, στο σωστό μέρος και τη σωστή ώρα περιγράφοντας ταυτόχρονα τί πραγματικά είναι αυτό που κάνει την διαφορά στην επίτευξη μιας καλής ποιότητας ζωής.

‘Challenging behaviour – right support, right place, right time. The work of the Challenging Behaviour Foundation (CBF)’ – Vivien Cooper

Περίληψη: Αυτή η παρουσίαση θα περιγράψει το έργο του Ιδρύματος  για τις Προκλητικές Συμπεριφορές (CBF), ενός μικρού εθνικού φιλανθρωπικού οργανισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο που επικεντρώνεται στις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές και δύσκολες συμπεριφορές και στις οικογένειες τους. Η ομιλία θα συμπεριλαμβάνει τις βασικές αρχές του Ιδρύματος και παραδείγματα καλής πρακτικής στη συνεργασία του με τις οικογένειες.

H Vivien Cooper είναι μητέρα παιδιού με σοβαρές νοητικές και αναπτυξιακές αναπηρίες και με συμπεριφορά που περιγράφεται ως «προκλητική». Είναι Πρόεδρος του Challenging Behaviour Foundation στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο ίδρυσε η ίδια το 1997.

‘Listening to self-advocates and parents: From lip service to great service’ – Dr Mitzi Waltz

 Περίληψη: Πολλές υπηρεσίες στις μέρες μας χρησιμοποιούν την «προσωποκεντρική» ρητορική αλλά συχνά αποτυγχάνουν να ανταπεξέλθουν σε αυτήν. Είναι δύσκολο να αλλάξουν εδραιωμένα μοτίβα εργασίας και βαθιά πιστεύω (και ανησυχίες) σχετικά με τον κίνδυνο, την ικανότητα, τις αξίες και τις υπηρεσίες και υπάρχουν πολλοί δομικοί και οικονομικοί παράγοντες που κάνουν την αλλαγή δύσκολη. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τις υπηρεσίες που δουλεύουν με γονείς, οι οποίοι συχνά αναμένεται να δρουν ως αντικαταστάτες στην παροχή υπηρεσιών χωρίς την υποστήριξη (και την πληρωμή) που βοηθά τους επαγγελματίες να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν υψηλής ποιότητας έργο, ενώ ταυτόχρονα παλεύουν για να ακουστούν. Ποιοι παράγοντες και πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη αλλά και εκείνους που παρέχουν τις υπηρεσίες ώστε να επικοινωνήσουν, σχετιστούν, ακούσουν και διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι με αναπηρίες έχουν τον έλεγχο της ζωής τους στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό;

Αυτή η παρουσίαση θα αναφέρεται σε γνώσεις που κερδήθηκαν δουλεύοντας μαζί με άτομα με αυτισμό, παροχείς υπηρεσιών και γονείς παιδιών με αυτισμό ώστε να ξεπεραστούν μάχες εξουσίας.

 Η Dr Mitzi Waltz είναι λέκτορας στο τμήμα Δημόσιας Υγείας, Αthena Institute, στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, Ολλανδία (Vrije University Amsterdam).

Η ερευνά της αφορά στην αναπηρία και την κοινωνία, με συγκεκριμένο ενδιαφέρον στον αυτισμό και σχετικές διαταραχές.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.  Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 Για εγγραφές παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.autismthessaly.gr

Πληροφορίες τηλέφωνο 2410-613112 κα Κλείτσα

 Διαδικασία εγγραφής:
  • Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας
  • Κατάθεση του ποσού στην τράπεζα ALPHA BANK ΑΡ. ΛΟΓ. 738 00 2002 008686   ΙΒΑΝ GR16 0140 7380 7380 0200 2008 686
  • Αποστολή της τραπεζικής απόδειξης με fax 2410-613112 ή με e-mail: seminars@autismthessaly.gr ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΗΜΕΡΙΔΑ».

Ακυρώσεις εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.

Διοργανωτές

Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Λάρισσας
International Association for the Scientific Study

Χώρος Διεξαγωγής

Κτίριο Πρυτανείας
Πανεπιστημίου 30
Αθήνα, Αθήνα, Κέντρο 10679 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής