Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μαθησιακές Δυσκολίες: Διαδικτυακή Διημερίδα-Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική

11/06/2021- ώρα -12:00 μμ - 12/06/2021- ώρα -7:30 μμ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 διεξάγεται διαδικτυακά το Συνέδριο του Προγράμματος “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες στην Περιφέρεια Κρήτης”, του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Στην εν λόγω επιστημονική εκδήλωση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και ο επιστημονικός φορέας της το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων – γενικής και ειδικής αγωγής, στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, επαγγελματικούς συμβούλους, παιδοψυχιάτρους, εξειδικευμένους επαγγελματίες σε αισθητηριακές αναπηρίες, άλλες συναφείς ειδικότητες που εντάσσονται στους Ε.Ε.Π.), στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς και ερευνητές και φοιτητές των αντίστοιχων Σχολών και εξειδικεύσεων. Επιπλέον, απευθύνεται και σε Ομοσπονδίες και συλλόγους που συνδέονται με τις οικίες ειδικότητες, όπως επίσης και σε εκείνες που εκπροσωπούν άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ

Το συνέδριο επιδιώκει να παρουσιάσει ένα μοντέλο διεπιστημονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων και να συζητήσει τις νέες εξελίξεις στο χώρο της ειδικής αγωγής και των μαθησιακών δυσκολιών, να παρουσιάσει καινοτόμες μεθόδους εξ’ αποστάσεως στήριξης των οικογενειών, σύγχρονα εργαλεία και καλές πρακτικές από το χώρο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (γενικής και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης).

Το συνέδριο θα έρθει επίσης να συζητήσει τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την στήριξη των υφιστάμενων εκπαιδευτικών δομών καθώς και τη διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών και φορέων που εξυπηρετούν τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Επίσης, φιλοδοξεί να συμβάλει στη διατύπωση επίκαιρων προτάσεων για τις ανάγκες ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού σε θέματα έγκαιρης και έγκυρης ανίχνευσης των μαθησιακών δυσκολιών και της στοχευμένης ψυχοκοινωνικής στήριξης των οικογενειών αυτών των μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών.

Σύνδεσμοι παρακολούθησης

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

https://us02web.zoom.us/j/81982157613?pwd=Zml3SUU3VWtFaEVxVW9zcytQN0tYdz09

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

https://us02web.zoom.us/j/82568247472?pwd=WVVBekY0bEdld0pBaWV0blkvSXVEQT09

ΜΕΤΑΔΟΣΗ live stream https://www.facebook.com/HellenicMediterraneanUniversity/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Λεπτομέρειες

Αρχή:
11/06/2021- ώρα -12:00 μμ
Τέλος:
12/06/2021- ώρα -7:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
https://lahers.hmu.gr/learning-difficulties/

Χώρος Διεξαγωγής

ONLINE