Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Webminar Πρακτικός οδηγός: Oμαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

27/05/2020- ώρα -7:00 μμ - 8:15 μμ

15.00€
Περίληψη

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας είναι φυσικό και αναμενόμενο να βιώσουμε μικρές ή μεγάλες αλλαγές στην προσωπική μας, στην επαγγελματική μας αλλά και στην οικογενειακή μας ζωή.
Αλλαγή βιώνουν τα παιδιά μας, αλλά και εμείς ως γονείς, κάθε φορά που αλλάζουν εκπαιδευτική βαθμίδα. Αντιστοίχως, το πέρασμα από το Νηπιαγωγείο στο «Μεγάλο Σχολείο», στο Δημοτικό, αποτελεί μία νέα μετάβαση η οποία είναι λογικό να δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα σε μικρούς και μεγάλους. Ερωτηματικά σχετικά με το τι βοηθάει μια ομαλή μετάβαση και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό συνοδεύουν συχνά τις σκέψεις μας. Η αλήθεια είναι, πως η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο προς το Δημοτικό αποτελεί μία σύνθετη διαδικασία κι εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες. Γνωρίζοντας αυτούς τους παράγοντες, είμαστε πιο έτοιμοι να υποστηρίξουμε αυτήν τη διαδικασία, ιδιαίτερα τώρα, στη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο της πανδημίας.

Εισηγήτρια Κολαρά Πέπη
Βιογραφικό

Η Κολαρά Πέπη, είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΑΠΘ. Επίσης, είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής του Freie University of Berlin και του Humboldt University of Berlin (Γερμανία). Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική στο Loyola University in New Orleans. Ειδικεύτηκε σε θέματα που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες, τα προβλήματα συμπεριφοράς και τις διαταραχές λόγου και ομιλίας σε παιδιά κι εφήβους. Συνεργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης με την Δ΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Οργάνωσε ομάδες παιχνιδιού στην οποίες συμμετείχαν γονείς με τα παιδιά τους προκειμένου να αναδείξει την παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού στην καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσα από την καθημερινότητα. Εργάστηκε ως Ειδική Παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης νηπιαγωγείου. Έχει πολυετή εμπειρία στο πλαίσιο της αξιολόγησης, παρέμβασης και στο σχεδιασμό ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μαθητές κι εφήβους με ΕΜΔ.

Κόστος: 15 ευρώ. Για την καλύτερη οργάνωση, η εγγραφή – πληρωμή σας, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 26/5/2020.

Πληρωμή – εγγραφή

Κάντε εγγραφή στο newsletter, για να σας κρατάμε ενήμερους με πολλά πολλά ενδιαφέροντα νέα, σεβόμενοι πάντα την ιδιωτικότητά σας και τις αρχές του GDPR.

Εγγραφή στο Newsletter

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27/05/2020
Ώρα:
7:00 μμ - 8:15 μμ
Κόστος:
15.00€
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

D-all
Email:
info@d-all.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Webminar