Εκπαιδευτικό παιχνίδι για μαθητές με δυσκολίες.
Οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες (Μ.Δ.) αποτελούν μια ανομοιογενή ομάδα, η οποία διαφοροποιείται ως προς το είδος και το βαθμό των δυσκολιών που παρουσιάζουν και έχουν ανάγκη από εξατομικευμένη, υποστηρικτική, παροτρυντική και εμψυχωτική διδασκαλία. Τι γίνεται όμως με μαθητές που έχουν Μαθησιακές Δυσκολίες Α’-Β’ Δημοτικού.
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι δυσκολίες μάθησης στο σχολείο συνδέονται από πολύ νωρίς με ελλείμματα σε μεταγλωσσικές και μνημονικές δεξιότητες και ικανότητα διάκρισης γραμμάτων αλλά επίσης παρουσιάζουν σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις σε δεξιότητες που σχετίζονται με παραδοσιακά σχολικά μαθήματα από την πρώτη μόλις τάξη του δημοτικού σχολείου.
Κατά συνέπεια, η έγκαιρη παροχή ειδικά σχεδιασμένης παρεμβατικής διδασκαλίας συνιστά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών σε καίρια γνωστικά αντικείμενα όπως είναι η γλώσσα και τα μαθηματικά.
Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών αξιοποιούν μαθησιακά πολυμεσικά περιβάλλοντα που διευκολύνουν αλλά και παροτρύνουν, εμψυχώνουν υποστηρίζουν τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ναδομούν””γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις

Ο φαύλος κύκλος των μαθησιακών δυσκολιών. Σουζάνα Παντελιάδου (2011). Μαθησιακές Δυσκολίες και Εκπαιδευτική Πράξη: Τι και Γιατί. Αθήνα, Πεδίο
Εκπαιδευτικό λογισμικό που βοηθά τα παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες στην Α’ και Β’ δημοτικού είναι το CD-ROM “Η χώρα των Λενού” το οποίο μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: