Οι 12 άθλοι ενός μαθητή
της Δήμητρας Μαραγκουδάκη
Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024
ώρα 17.00
Μικρός Λυρικός Πλανήτης
Βασιλίσσης Όλγας 285 (γωνία Αιγαίου)
Σας προσκαλούμε μαζί με τα παιδιά σας να παρακολουθήσετε την διαδραστική παρουσίασή μαζί με τα παιδιά σας, ενός πρωτότυπου βιβλίου Γραμματικής δημοτικού.
Το βιβλίο ακολουθεί την δομή της γνωστής μυθοπλασίας των «12 Άθλων». Είναι ένα βιβλίο γραμματικής γεμάτο χρώμα και εικόνες, όπου οι κανόνες ακούγονται όχι ως καταπιεστικές διαταγές που πρέπει να ακολουθήσεις για να γράψεις καλά στο διαγώνισμα, αλλά ως χρήσιμες συμβουλές για μια πιο εύκολη και διασκεδαστική πορεία προς τη γνώση, τη σωστή χρήση και κατανόηση αυτής της πολύτιμης για τον κάθε Έλληνα παρακαταθήκης, της μητρικής του γλώσσας.
Καλύπτει όλη την ύλη γραμματικής του δημοτικού σχολείου, με πλούσιο εικονογραφημένο και ηχογραφημένο υλικό.
Το βιβλίο προλογίζει η κ. Κολαρά Πέπη, λογοθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγός.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
Ο Ηρακλής είναι γνωστός σε όλους για τη δύναμη και το θάρρος του. Έκανε 12 ολόκληρους άθλους χρησιμοποιώντας το μυαλό και τη δύναμη του σώματός του. Τι γίνεται όμως όταν έχει να αντιμετωπίσει 12 διαγωνίσματα; Είναι άραγε το ίδιο καλός στους σχολικούς άθλους;
Μα φυσικά! Αφού έχει για όπλα του τη φαντασία, τις εικόνες και τα τραγούδια δεν έχει να φοβάται τίποτα! Ένα πρωτόγνωρο ταξίδι στα στενά της γραμματικής, της ορθογραφίας και της μυθολογίας που έκαναν τους μικρούς αναγνώστες να τις λατρέψουν.
Την αφήγηση του βιβλίου θα πλαισιώσουν τα τραγούδια τα οποία αποτελούν οργανικό μέρος του και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν βιωματικές δράσεις από τη συγγραφέα, που βασίζονται στο βιβλίο.
Η Λερναία Ύδρα περιμένει να αντιμετωπίσει τους μικρούς αναγνώστες βάζοντας τους δοκιμασίες… ορθογραφίας!
Τα μήλα των Εσπερίδων λαμπερά και ολόχρυσα αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για τις μετοχές μέσα από ένα μοναδικό παιχνίδι!
Ένα παιχνίδι θησαυρού για δυνατούς λύτες θα αποτελέσει το μέσο για τη διάδοση της αξίας της συνεργατικότητας!
Παιχνίδια, τραγούδια, ζωγραφιές κι εκπλήξεις, με κέντρο την αγάπη μας για το βιβλίο, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους!
Είσοδος ελεύθερη.
Πρόσκληση ανοικτή σε παιδιά δημοτικού
Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε πολύ δηλώστε την πρόθεσή σας να συμμετάσχετε στην παρακάτω φόρμα: