Βελτιώνοντας την σχέση μου με το παιδί μου
Βελτιώνοντας την σχέση μου με το παιδί μου

Πως να βελτιώσω την σχέση μου με το παιδί μου

Πολλές φορές ως γονείς έχουμε αναρωτηθεί πως μπορούμε να βελτιώσουμε την σχέση μας με το παιδί μας. Με ένα σύντομο και απλό τρόπο, παραθέτουμε συμβουλές από την Κ. Γιαννοπούλου Ελισσάβετ, ψυχολόγο.

Περνάμε χαρούμενες στιγμές

Μοιράζομαι τα δικά μου συναισθήματα

Δείχνω υπομονή στα ξεσπάσματά του

Είμαι σταθερή και συνεπής σε όσα λέω

Προσφέρω πολλές αγκαλιές

Ακούω προσεκτικά και δεν βιάζομαι να δώσω συμβουλές

Παρόμοιο άρθρο εδώ

Πηγή: Γιαννοπούλου Ελισσάβετ

 

Πολλαπλή νοημοσύνη

15.00

Η νοημοσύνη κάθε ανθρώπου είναι τόσο μοναδική όσο και ένα δακτυλικό αποτύπωμα, κάτι που αποδεικνύουν οι καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων γύρω μας.

Κοινή χρήση:

Περιγραφή

Πως μπορούμε να ανακαλύψουμε αλλά και να καλλιεργήσουμε την πολλαπλή νοημοσύνη στα παιδιά;

Σκεφτόμαστε με ήχους, με χρώματα, με λέξεις, με κίνηση, με αριθμούς, με ενσυναίσθηση. Σκεφτόμαστε συνθετικά. Σκεφτόμαστε δημιουργικά, σκεφτόμαστε διαφορετικά.
Με τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια τους προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες των παιδιών τους. Πέρα από αυτό, όμως, έχουν κι έναν θαυμάσιο τρόπο για να ανακαλύψουν σημαντικές πτυχές του εαυτού τους.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Συγγραφέας

Γαρυφαλάκη Ελένη: Ελένη Γαρυφαλάκη
Η Ελένη Γαρυφαλάκη είναι εξειδικευμένη παιδαγωγός και σύμβουλος αγωγής και εκπαίδευσης, που ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης.
Οι σπουδές της αφορούν στην εκπαίδευση όλων των ηλικιών, τόσο οι προπτυχιακές (Ιταλική & Ισπανική Φιλολογία, Δημοτικό Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης) όσο και οι μεταπτυχιακές (Γλωσσικές Διαταραχές, Δια Βίου Εκπαίδευση).
Παράλληλα με τις πρώτες μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μ.Βρετανία, συμμετείχε ως εκπαιδευόμενη σε προγράμματα Πολλαπλής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση και σε προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής σε σχολικές βιβλιοθήκες.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με ιδιωτικό σχολείο, όπου είχε τη δυνατότητα να εφαρμόσει καινοτόμα προγράμματα Πολλαπλής Νοημοσύνης και Συναισθηματικής Αγωγής, να οργανώσει τη Βιβλιοθήκη του σχολείου, καθώς και να δημιουργήσει την πρώτη εκπαιδευτική κοινότητα που πρόσφερε ψυχοπαιδαγωγική και σχολική συμβουλευτική σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Είναι πιστοποιημένη από το ΕΚΠΑ σε:
Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτική Ψυχολογία
Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία
Ψυχολογία και Συμπεριφορά του Εφήβου
Life Coaching: Οργάνωση και Προσωπική Συμβουλευτική
Τον Αύγουστο του 2013 δημιούργησε και ξεκίνησε να λειτουργεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο Πολλαπλής Νοημοσύνης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα υλοποιούνται δράσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Εκδόσεις

Διόπτρα