Πρωτότυπο παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό υλικό

Με τους μικρούς χρωματιστούς κύβους μπορείτε να φτιάξετε πολλά παιχνίδια (σπιτάκια, τρένα, σκάλες, πύργους, σκυλάκια, ρομποτάκια κ.λ.π) και το σπουδαιότερο, να σχηματίσετε αριθμούς από το 1 έως το 10 και να κάνετε πράξεις αριθμητικής με ευχάριστο τρόπο. 

Σχηματισμός αριθμών

Για το σχηματισμό των αριθμών, μπορείτε να κουμπώσετε τα κυβάκια με την εξής διάταξη: οι ζυγοί αριθμοί (2,4,6,8) σχηματίζονται κουμπώνοντας τους κύβους κατά ζεύγη (διπλή σειρά), Οι μονοί αριθμοί (1,3,5,7,9) σχηματίζονται με τον ίδιο τρόπο αφήνοντας μόνο του τον τελευταίο κύβο, έτσι ώστε να σχηματίζει σκάλα. 

ΚΥΒΆΚΙΑ 1-10

ΚΥΒΆΚΙΑ 1-10

Αφού κατασκευάσετε πολλούς τέτοιους αριθμούς, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια, κ..λ.π. (κάθε αριθμός θα έχει κύβους ίδιου χρώματος) μπορεί εύκολα να κάνετε αριθμητικές πράξεις. 

Πρόσθεση

Για την πρόσθεση θα τοποθετήσετε τον ένα αριθμό πλάι στον άλλο. Π.χ έχετε τον αριθμό 2 και θέλετε να προσθέσετε σε αυτό τον αριθμό 3, φτάνει να κουμπώσετε στο 2 το 3 και έτσι γίνεται το 5. 

Κυβάκια 2+3=5

Κυβάκια 2+3=5

Αφαίρεση

Για την αφαίρεση θα τοποθετήσετε τα κομμάτι (αριθμούς) που κάνουν τον μειωτέο στην σειρά και τα κομμάτια (αριθμούς) που κάνουν τον αφαιρετέο σε δεύτερη σειρά  από κάτω. Π.χ αν έχετε την αφαίρεση 6-2 τοποθετείται το 2 κάτω από το 6 και εύκολα βρίσκετε τον αριθμό που λείπει για να γίνει το 6, δηλαδή το 4 (υπόλοιπο). 

6-2=4

6-2=4

Πολλαπλασιασμός

Για τον πολλαπλασιασμό θα χρησιμοποιείτε κομμάτια  (αριθμούς) του ίδιου μεγέθους (δηλαδή ίδιους αριθμούς, δυάρια, τριάρια, κ.λ.π) διαφορετικού χρώματος και τους ενώνετε μεταξύ τους. Π.χ επαναλαμβάνοντας 3 φορές τον αριθμό 2 , θα έχετε τον αριθμό 6. 

2+2+2=6

2+2+2=6

Διαίρεση

Για την διαίρεση π.χ 6:2 θα αναζητήσετε και θα βρείτε δύο ίδιους αριθμούς, που όταν τους κουμπώσετε πάνω από τον αριθμό 6, να εφαρμόζουν ακριβώς. Εδώ θα βρείτε 2 τριάρια διαφορετικού χρώματος και έτσι θα έχετε 6:2=3. Από το ένα μέρος θα φαίνεται ολόκληρο το 6 και από το άλλο τα δύο τριάρια. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η διαίρεση είναι το αντίθετο του πολλαπλασιασμού 3Χ2=6, 6:2=3. 

6=3+3

6=3+3

Οι δυνατότητες των κύβων, δεν σταματούν εδώ. Καθώς οι κύβοι κουμπώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας, όχι μόνο τους αριθμούς αλλά και διάφορα γεωμετρικά σχήματα και αντικείμενα (σπιτάκια, τρένα, σκάλες, πύργους, σκυλάκια, ρομποτάκια κ.λ.π). που θα σας διασκεδάσουν αφάνταστα. 

Τα παραδείγματα που σας δώσαμε, είναι απλά ερεθίσματα, εσείς θα επινοήσετε πολλούς άλλους συνδυασμούς και θα δείτε πόσο μεγάλη ικανοποίηση θα αισθανθείτε. 

Κυβάκια αριθμητικής

15.00

Τα κυβάκια αριθμητικής ΚΝΩΣΟΣ αποτελούν ένα πρότυπο εκπαιδευτικό υλικό, για ολοκληρωμένη προετοιμασία, κατανόηση και εμπέδωση των μαθηματικών εννοιών, από τους μικρούς μας μαθητές.

Κοινή χρήση:
Περιγραφή
Σετ με 50 (κόκκινη βαλίτσα) ή 100 (πράσινη βαλίτσα) κυβάκια σε πέντε χρώματα ενώνονται μεταξύ τους για τη δημιουργία της δεκάδας αλλά και την υπέρβασή της.  
Επιπλέον πληροφορίες
Ποσότητα

50 τεμαχίων, 100 τεμαχίων

Σχετικά αρχεία

Shipping & Delivery

 

 

 

 

Related Posts