Αρχική Μαθησιακές δυσκολίες Αντιμετώπιση και παρέμβαση Πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης. Συνέντευξη της κ. Πλωμαρίτου σχετικά με το ομώνυμο...

Πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης. Συνέντευξη της κ. Πλωμαρίτου σχετικά με το ομώνυμο βιβλίο της

1351
0

Πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης

20.00

Μέσα λοιπόν από τις ιστορίες, τις δραστηριότητες του βιβλίου και τη δραματοποίηση θα μπορεί ο ενήλικας να εστιάσει την προσοχή του στη γλώσσα του σώματος του παιδιού, στις εκφράσεις του προσώπου, τις χειρονομίες του, ενώ θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει ένα λεξιλόγιο με το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει και να εκφράζει με ακρίβεια τα συναισθήματά του.

Θα βοηθήσει επίσης το παιδί να αποκτήσει “συναισθηματική ενσυναίσθηση”,δηλαδή να κατανοεί τα συναισθήματα των συνανθρώπων του.

Μέσα από τις εικόνες του βιβλίου τα συναισθήματα αυτά και ιδιαίτερα τα δυσάρεστα, που φαίνονται στα παιδικά μάτια περίεργα, μυστηριώδη και ανεξερεύνητα, μπαίνουν ξαφνικά σε κάποια πλαίσια και σταματάνε να φοβούνται.

Δείτε εδώ ένα δείγμα του βιβλίου

Κοινή χρήση:

Περιγραφή

Τί είναι συναισθηματική νοημοσύνη και για ποιο λόγο παίζει τόσο σημαντικό λόγο στη ζωή μας; Το βιβλίο αυτό μπορεί να δοθεί σαν μια καλή ευκαιρία για το δάσκαλο ή το γονιό να γίνει ένας “ενσυναισθητικός ακροατής”. Να μάθει να ακούει το παιδί και να το παρατηρεί. Δείτε ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης του προγράμματος από την ίδια την συγγραφέα.  

Επιπλέον πληροφορίες

Συγγραφέας

Πλωμαρίτου Βασιλική

Εκδότης

Εκδόσεις Γρηγόρη
ISBN: 960-333-389-1
Σελίδες: 174
Σχήμα: 21Χ29

Περιεχόμενα

Download