Αρχική Εμπειρίες Ενηλίκων Σπύρος Γιαννιώτης- Ολυμπιονίκης κολύμβησης, δυσλεκτικός

Σπύρος Γιαννιώτης- Ολυμπιονίκης κολύμβησης, δυσλεκτικός

1220
0
Σπύρος Γιαννιώτης
Σπύρος Γιαννιώτης

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook ο Σπύρος Γιαννιώτης- Ολυμπιονίκης κολύμβησης, δυσλεκτικός,  δίνει για άλλη μια φορά ένα μάθημα ζωής. Ο Ολυμπιονίκης μας μιλάει ανοικτά για τη δυσλεξία και εξομολογείται για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε…

«Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ», αναφέρει –μεταξύ άλλων- και συνεχίσει: «ίσως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Γιαννιώτης Σπύρος
Γιαννιώτης Σπύρος

“Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα

Ισως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι.

Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο. Τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου. Στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτέ, να κυλάει το δάκρυ στο Βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.

Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγώνας που δίνω καθημερινά.

Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.

Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή.

Καλή σχολική χρονιά.”

Πηγή: Sport-fm.gr

Προηγούμενο άρθροEnglish Sounds Fun
Επόμενο άρθροΤο παιδί μου έχει δυσκολίες αυτορύθμισης
Μαθησιακή διαφορετικότητα. Χώρος ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών, υλικών, από όλες τις ειδικότητες και όλες τις ιδιότητες.