Ρετάλης Σιμος

Ο Δρ. Συμεών Ρετάλης είναι καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων,  Πανεπιστήμιο Πειραιά, ιδρυτής και επιστημονικός σύμβουλος της εταιρίας Kinems. Ασχολείται με τη σχεδίαση συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης και την αξιοποίηση διαδραστικών τεχνολογιών για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όπως αυτισμός και ΔΕΠΥ. Είναι μέλος εξειδικευμένων ομάδων εργασίας όπως η ACM Computer Human Interaction. Συμμετέχει στην επιτροπή σύνταξης των επιστημονικών περιοδικών Computers in Human Behavior, Journal of Educational Technology and Society, ACM Computing Reviews, κ.α. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κορυφαίες εταιρίες πληροφορικής όπως Microsoft, Intel, Google, και Smart Technologies.

Περίληψη
Θα παρουσιαστεί η  πλατφόρμα κιναισθητικών παιχνιδιών Kinems για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές , κυρίως αυτισμός, διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ), δυσπραξία, δυσλεξία κ.α.
Κύριο καινοτομικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα παιχνίδια κουνώντας τα χέρια και το σώμα τους. Κάθε παιχνίδι συνδυάζει μάθηση με παιγνιώδεις ασκήσεις, κίνηση και επιτελικές δεξιότητες (μνήμη, προσοχή, οπτική αντίληψη, κλπ) και βασίζεται σε καλές μαθησιακές στρατηγικές και τεχνικές εργοθεραπείας.
Ακόμα, η πλατφόρμα εμπεριέχει πολλές καινοτομίες όπως ότι ο παιδαγωγός ή θεραπευτής μπορεί εύκολα
  • i) να τροποποιήσει δυναμικά τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού (περιεχόμενη, τρόπο αλληλεπίδρασης), ώστε να είναι πάντα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιδιού προσφέροντας το σωστό μίγμα μαθησιακών δραστηριοτήτων  σε μαθηματικά ή γλώσσα και εργοθεραπείας
  •  ii) να παρακολουθεί την πρόοδο του κάθε παιδιού με μετρήσιμους στόχους και να δημιουργεί εκθέσεις με τις μαθησιακές και κινητικές επιδόσεις από οποιαδήποτε συσκευή και οποτεδήποτε ώστε να τις συζητά με γονείς και συναδέλφους.
Κατεβάστε την παρουσίαση

Κάντε εγγραφή στο newsletter, για να σας κρατάμε ενήμερους με πολλά πολλά ενδιαφέροντα νέα, σεβόμενοι πάντα την ιδιωτικότητά σας και τις αρχές του GDPR.

Εγγραφή στο Newsletter

Related Posts