Δυσλεξία
Δυσλεξία
Δυσλεξία, ορισμός, χαρακτηριστικά, παρέμβαση

Κάτω από την ομπρέλα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών είναι και η δυσλεξία. Κάτω από αυτή την ομπρέλα θα δείτε και άλλες μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές.

Στην παρακάτω παρουσίαση, θα δείτε και άλλες μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές, κάτω από την ομπρέλα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Αυτή είναι η άποψη των συμμετεχόντων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, από το οποίο έχει ληφθεί το αρχείο που παρατίθεται. Σχετικά με την συνύπαρξη ειδικών μαθησιακών δυσκολιών  και άλλων διαταραχών κάτω από την ίδια ομπρέλα, υπάρχουν αντίθετες απόψεις τις οποίες σας παραθέτουμε σε άλλα άρθρα.

Η δυσλεξία είναι η περισσότερο γνωστή από τις υπόλοιπες, δημοσιοποιημένη με θετικό αλλά και αρνητικό αντίκτυπο. Τις περισσότερες φορές συνυπάρχει με άλλες δυσκολίες.

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αναγνωρίζει ότι μόνο οι μαθητές με δυσλεξία δικαιούνται ρυθμίσεις μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Στην παρουσίαση αυτή, μπορείτε να διαβάσετε τον ορισμό της, όπως αυτός δίνεται από διάφορους φορείς, βίντεο όπου άτομα παρουσιάζουν την δυσκολία τους. Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά, αλλά και τρόποι παρέμβασης.

Πηγή: euspld.com
Μετάφραση: Μηλιώνη Λία

Διαβάστε ακόμη:
Δυσαριθμησία
Δυσπραξία
Ειδική γλωσσική διαταραχή
Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητα ΔΕΠ(Υ)
Υψηλά λειτουργικός αυτισμός
Συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες

 

Έκφραση Λόγου – Δημ. Χουλιαρός

186.00

“Συνθετική ομιλία” για να βοηθηθούν οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες από  δυσλεξία,  βιολογικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Το πρόγραμμα μπορεί και “διαβάζει”  στον υπολογιστή ότι γράφει κανείς ή ότι είναι σε αρχείο Word, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ακούει τα λάθη στη γραπτή διατύπωση, έκφραση, ορθογραφία , ενώ παράλληλα, μπορεί να διαβάζει δυνατά με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και επισημαίνοντας την λέξη ή την παράγραφο που διαβάζει.

 

 

Κοινή χρήση:

Περιγραφή

Λογισμικό σύνθεσης φωνής

Το λογισμικό Έκφραση Λόγου – Δημ. Χουλιαρός είναι σχεδιασμένο για να βοηθά ιδιαίτερα μαθητές που δεν μπορούν να γράφουν ή να διαβάζουν με την ίδια ταχύτητα όπως οι συμμαθητές τους.

Αποτελεί κάτι εντελώς καινούριο για την ελληνική πραγματικότητα. Δημιουργήθηκε μετά από 2 ½ χρόνια έρευνας στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Κοπενγχάγης και τη συμμετοχή πολλών μαθητών δημοτικών σχολείων της Δανίας.

Τώρα διατίθεται και στην Ελλάδα ώστε να βοηθηθούν οι μαθητές με δυσκολίες στην ανάγνωση, μαζί με CD  ανάλογης βαθμίδας  σχολικών βιβλίων σε μορφή Word.

Μετά την εγκατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο φωνές ελληνικών, μία γυναικεία και μία ανδρική. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε ανάγνωση όλου του κειμένου, ή τμήματος του. Ακόμη σας δίνεται η δυνατότητα να επισημαίνεται το κείμενο με χρώμα έντονο ενώ ακούτε, ανά παράγραφο ή ανά λέξη.  Έτσι μπορείτε να παρακουλουθείτε την ανάγνωση λέξη λέξη ή οαράγραφο παράγραφο. Το χρώμα επισήμανσης καθώς και η ταχύτητα ανάγνωσης ορίζεται από εσάς.

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, θα σας σταλεί  cd εγκατάστασης με οδηγίες εγκατάστασης, cd των σχολικών βιβλίων ανάλογα με την βαθμίδα που έχετε επιλέξει. Παράλληλα θα σταλεί με email ο κωδικός ενεργοποίησης του προγράμματος, που θα τον χρειαστείτε κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στις επιπρόσθετες πληροφορίες και στις απεσταλμένες οδηγίες.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Χουλιαρός Δημήτρης

Για την καλή λειτουργία του προγράμματος, καθώς και για οτιδήποτε σχετικά με τον κωδικό ενεργοποίησης, απευνθυνθείτε στον προμηθευτή του προγράμματος, κ. Χουλιαρό στο email [email protected] ή στο 6977447508

1 ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ

Με την ολοκλήρωση της αγοράς και παραλαβή του CD, έχετε δικαίωμα εγκατάστασης του προγράμματος σε έναν μόνο υπολογιστή.

Σχολική Βαθμίδα

Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο

Windows

Προ Windows 8, Μεταγενέστερα Windows 8

Περιεχόμενα

CD εγκατάσταση λογισμικού, με τις ελληνικές φωνές. CD σχολικών βιβλίων σε μορφή Word, ανάλογα με την επιλογή βαθμίδας που έχετε κάνει. Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης.