Δυσλεξία, ορισμός, χαρακτηριστικά, παρέμβαση

Κάτω από την ομπρέλα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών είναι και η δυσλεξία. Κάτω από αυτή την ομπρέλα θα δείτε και άλλες μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές.

Στην παρακάτω παρουσίαση, θα δείτε και άλλες μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές, κάτω από την ομπρέλα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Αυτή είναι η άποψη των συμμετεχόντων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, από το οποίο έχει ληφθεί το αρχείο που παρατίθεται. Σχετικά με την συνύπαρξη ειδικών μαθησιακών δυσκολιών  και άλλων διαταραχών κάτω από την ίδια ομπρέλα, υπάρχουν αντίθετες απόψεις τις οποίες σας παραθέτουμε σε άλλα άρθρα.

Η δυσλεξία είναι η περισσότερο γνωστή από τις υπόλοιπες, δημοσιοποιημένη με θετικό αλλά και αρνητικό αντίκτυπο. Τις περισσότερες φορές συνυπάρχει με άλλες δυσκολίες.

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αναγνωρίζει ότι μόνο οι μαθητές με δυσλεξία δικαιούνται ρυθμίσεις μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Στην παρουσίαση αυτή, μπορείτε να διαβάσετε τον ορισμό της, όπως αυτός δίνεται από διάφορους φορείς, βίντεο όπου άτομα παρουσιάζουν την δυσκολία τους. Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά, αλλά και τρόποι παρέμβασης.

Πηγή: euspld.com
Μετάφραση: Μηλιώνη Λία

Διαβάστε ακόμη:
Δυσαριθμησία
Δυσπραξία
Ειδική γλωσσική διαταραχή
Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητα ΔΕΠ(Υ)
Υψηλά λειτουργικός αυτισμός
Συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες

Related Posts