Συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες

Tα συναισθηματικά και κοινωνικά προβλήματα ενός ατόμου μπορεί να μπλοκάρουν την διαδικασία της μάθησης. Τι είναι λοιπόν οι Συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες; 

Στην παρακάτω παρουσίαση, θα δείτε και άλλες μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές, κάτω από την ομπρέλα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Αυτή είναι η άποψη των συμμετεχόντων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, από το οποίο έχει ληφθεί το αρχείο που παρατίθεται. Σχετικά με την συνύπαρξη ειδικών μαθησιακών δυσκολιών  και άλλων διαταραχών κάτω από την ίδια ομπρέλα, υπάρχουν αντίθετες απόψεις τις οποίες σας παραθέτουμε σε άλλα άρθρα.

Στην παρουσίαση αυτή, μπορείτε να διαβάσετε τον ορισμό των συναισθηματικών και κοινωνικών δυσκολιών, όπως αυτός δίνεται από διάφορους φορείς, βίντεο όπου άτομα με συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, παρουσιάζουν την δυσκολία τους. Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά, αλλά και τρόποι παρέμβασης.

Πηγή: euspld.com
Απόδοση: Μηλιώνη Λία

Πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης

20.00

Μέσα λοιπόν από τις ιστορίες, τις δραστηριότητες του βιβλίου και τη δραματοποίηση θα μπορεί ο ενήλικας να εστιάσει την προσοχή του στη γλώσσα του σώματος του παιδιού, στις εκφράσεις του προσώπου, τις χειρονομίες του, ενώ θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει ένα λεξιλόγιο με το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει και να εκφράζει με ακρίβεια τα συναισθήματά του.

Θα βοηθήσει επίσης το παιδί να αποκτήσει “συναισθηματική ενσυναίσθηση”,δηλαδή να κατανοεί τα συναισθήματα των συνανθρώπων του.

Μέσα από τις εικόνες του βιβλίου τα συναισθήματα αυτά και ιδιαίτερα τα δυσάρεστα, που φαίνονται στα παιδικά μάτια περίεργα, μυστηριώδη και ανεξερεύνητα, μπαίνουν ξαφνικά σε κάποια πλαίσια και σταματάνε να φοβούνται.

Δείτε εδώ ένα δείγμα του βιβλίου

Κοινή χρήση:
Περιγραφή

Τί είναι συναισθηματική νοημοσύνη και για ποιο λόγο παίζει τόσο σημαντικό λόγο στη ζωή μας;

Το βιβλίο αυτό μπορεί να δοθεί σαν μια καλή ευκαιρία για το δάσκαλο ή το γονιό να γίνει ένας “ενσυναισθητικός ακροατής”.

Να μάθει να ακούει το παιδί και να το παρατηρεί.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης του προγράμματος από την ίδια την συγγραφέα.

 

Επιπλέον πληροφορίες
Συγγραφέας

Πλωμαρίτου Βασιλική

Εκδότης

Εκδόσεις Γρηγόρη
ISBN: 960-333-389-1
Σελίδες: 174
Σχήμα: 21Χ29

Σχετικά αρχεία

Περιεχόμενα

Download
Shipping & Delivery

Διαβάστε ακόμη:

Δυσλεξία
Δυσαριθμησία
Δυσπραξία
Ειδική γλωσσική διαταραχή
Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητα ΔΕΠ(Υ)
Υψηλά λειτουργικός αυτισμός

Related Posts